Співпраця з Держпродспоживслужбою України

6 серпня 2021 року відбулася онлайн зустріч між представниками СумДУ та Держпродспоживслужби України в рамках проєкту ЄС “Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні”.

Основною метою зустрічі було налагодження співпраці між структурним підрозділом Держпродспоживслужби, який займається оцінкою ризиків у галузі безпечності харчових продуктів і зоонозів та представниками СумДУ. Умови співпраці були активно обговорені за участі проректора з наукової роботи Анатолія ЧОРНОУСА, директора МІ Андрія ЛОБОДИ, зав кафедри громадського здоров’я Владислава СМІЯНОВА та професорів цієї кафедри Олександри БЕРГІЛЕВИЧ і Вікторії КАСЯНЧУК.

Співпраця в рамках проєкту буде базуватись на виконанні експертних функцій співробітниками медичного інституту і зокрема кафедри громадського здоров’я для проведення оцінки харчових ризиків для здоров’я людини. Це новий підхід для забезпечення безпечності харчових продуктів, який реалізується в Україні в рамках вищезазначеного проєкту про що повідомив його керівник від ЄС Боріс АНТУНОВІЧ. Роз’яснення щодо перспективних можливостей участі співробітників СумДУ у якості незалежних наукових експертів повідомили завідувач сектора оцінки ризиків Держпродспоживслужби Михайло ЛЕМАК та молодший експерт проєкту Вікторія ЛЕЦЬ. Вони повідомили, що в експертній групі можлива участь різних фахівців, бо оцінка ризиків проводиться на міждисциплінарному рівні.

Учасники онлайн зустрічі обговорили деталі підписання Меморандуму про співпрацю між представниками СумДУ та Держпродспоживслужби України та погодили його основні моменти.